COACHING

Coaching voor werkgevers

Het is steeds belangrijker om je leven lang te ontwikkelen en te leren, als werkgever is het essentieel om je medewerkers hierin te stimuleren, een coach is jouw perfecte professionele partner om deze doelstelling te behalen.
Onze ervaring is dat wanneer een medewerker investeert in zijn persoonlijke ontwikkeling en in het leren kennen van zichzelf, hij/zij (nog) beter gaat functioneren.

Veel  voorkomende vragen

Mensen komen met heel verschillende vragen bij een coach, enkele voorbeelden:

  • Ik wil beter leren organiseren
  • Ik heb een collega/leidinggevende waarmee ik niet kan samenwerken
  • Ik heb het idee dat ik geen grip heb op mijn werkzaamheden
  • Ik (moet met ontslag en) wil weten wat voor werk bij mij past
  • Het werk blijft mij ook ‘s avonds bezig houden, ik wil dit leren loslaten
  • Ik ben (pas) leidinggevende, en heb moeite met ….

Haal het beste uit je medewerker naar boven

Als je een medewerker hebt die niet goed functioneert, is een coach iemand die je als externe partner kunt inzetten. Je geeft je medewerker de kans om zich tijdens het coachtraject te ontwikkelen op persoonlijk vlak, de leidinggevende kan zich tegelijkertijd richten op het vakinhoudelijke functioneren.

Wat is coaching

“Coaching is die vorm van professionele begeleiding, waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt/coachee ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen”.
Door in een 1 op 1 gesprek de juiste en prikkelende vragen te stellen, leren wij je te ontdekken wie je bent en wat je sterke punten zijn. Als coachee bepaal jij het doel en de richting. Je bent autonoom en zelf verantwoordelijk.

Coaching voor particulieren en zelfstandigen

Bij ons kan je ook terecht zonder dat er een werkgever of leidinggevende bij betrokken is.
Het UWV biedt mogelijkheden voor vergoeding als jij je coaching richt op het verbeteren van jezelf en het vergroten van je baankansen.

Betaal je het coachtraject helemaal zelfstandig, dan kan je bij de aangifte inkomstenbelasting coaching onder de post scholingsuitgaven opgeven als aftrekbare post.

Studenten

Loop je vast tijdens je studie of afstuderen? Ook dan is een coach van TOCH consultancy de uitgelezen kans om je weer verder op weg te helpen. Doe je een MBO, HBO of WO studie, dan krijg je van ons studentenkorting.

Door deze studentenkorting, het gebruiken van subsidies, scholingsgeld en belasting teruggave is een coachingstraject voor jou ook zeker goed betaalbaar of soms zelfs gratis.

NOBCO

Het aantal coaches in Nederland neemt alleen maar toe, de naam coach is onbeschermd, dat maakt dat je alleen aan de naam coach niet kunt zien of die coach professioneel is en een opleiding heeft gevolgd.
Bij ons weet je dat je een coach krijgt die professioneel is opgeleid en zijn/haar kennis en vaardigheden onderhoud, onze coaches zijn aangesloten bij de Nederlandse orde voor beroepscoaches, het NOBCO.

nobco coach logo maaike tolsma toch consultancy
coaching logo internationaal maaike tolsma toch consultancy

Neem contact op om te bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen.