HUMAN RESOURCES

HR-Consultancy voor de MKB-er

Als MKB-er of kleine ondernemer heb je waarschijnlijk zelf geen P&O of HR-adviseur in dienst, maar ongetwijfeld loop je soms tegen kleine of grote problemen aan voor wat betreft personeel. Wat doe je op zo’n moment? Ga je zelf op onderzoek uit? Of huur je tijdelijk een HR-adviseur in om je te laten adviseren over de juist en beste aanpak?
Door direct de juiste aanpak te hanteren kan je veel geld besparen!

 

De medewerker als kapitaal van je organisatie.

Wat een medewerker oplevert doordat hij goed in zijn vel zit, op de juiste plek werkt, etc. is moeilijk in geld en cijfers uit te drukken.
De zin klinkt bovendien wat filosofisch, en ongrijpbaar. Met als gevolg dat directie en HR tegen elkaar zeggen: “zullen we ons maar gewoon op harde cijfers en protocollen concentreren?”
Ja ook, maar vergeet de medewerker niet en ga wat dieper de psychologie in, en accepteer dat dit niet direct uit te drukken is in winst, dat dit voor alle partijen soms confronterend en eng is, maar beleef dat het er anders van wordt.
Ik ben er van overtuigd dat je juist hier je winst kunt pakken en dat je zult groeien als organisatie!
Ik ga graag met je in gesprek over hoe en waar je begint met deze aanpak.

  • Hoe werf je nieuwe medewerkers, welke tools kan je gebruiken in het selectieproces zodat je de juiste medewerker werft.
  • Wat is als leidinggevende belangrijk in de aansturing van de medewerkers.
  • Op welke manier investeer je in je medewerkers?
  • De zin en onzin van functioneringsgesprekken
  • Begeleiding bij ziekte
  • Medewerkers behouden, of laten gaan?

 

Contact

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.